verhuisdozen, verhuisdekens, verhuismateriaal goedkoop

Verhuistips

 

Gratis handige verhuistips van Agh Support

BEGIN TIJDIG
Begin ruim op tijd. Begin met inpakken, zodra u de verhuisdozen van Agh Support binnen heeft. Pak elke dag enkele dozen in, begin met de zolder en werk zo naar beneden.
AANTAL DOZEN ? Voor elke ruimte adviseren wij een 8 tot 10 verhuisdozen. Voor een tweepersoons huishouden zou verhuispakket met daarin 30 dozen (divers volume) moeten volstaan. Voor een gezin in een twee-onder-één-kapwoning een verhuispakket met daarin 50 dozen (divers volume). U bent met onze complete verhuispakketten altijd voordeliger uit.

ORGANISATIE

Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte verhuisdozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden.

NUMMEREN
Geef elke verhuisdoos een nummer of benoem de doos. Hiervoor zijn onze verhuisstickers prima bruikbaar. Duid aan naar welke kamer de verhuisdoos moet worden gebracht. Plak de verhuisstickers niet op de bovenzijde van de doos, maar op de zijkant lange zijde of korte zijde. Zo zijn de verhuisstickers ook leesbaar als u de verhuisdozen heeft weg gestapeld. Maak per kamer een lijst van de verhuisdozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen.

BELANGRIJKE DETAILS
Wasmachine alleen verhuizen met vastgezette trommel. Kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos zetten. Houd belangrijke papieren in de handbagage.

VULMATERIAAL
Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg ervoor dat je voldoende vulmateriaal hebt. Noppenfolie is hiertoe een prima materiaal.

ORDE
Sluit alle verhuisdozen goed en tape of vouw ze dicht. Zorg ervoor dat de verhuisdozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 25 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen. Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.

BUREAUS EN KASTEN.
Stop hier niet te veel in, want dat kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes op slot en bewaar sleut
els in de handbagage. Voor de meeste meubels met lades en deurtjes adviseren wij om deze in te pakken met onze wikkelfolie. Gebruik voor het transport van uw meubels onze verhuisdekens als bescherming tegen beschadigingen. 

GLAS EN SERVIES

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in inpakpapier en stop ze in onze speciale kleinere stevige dozen. Gebruik ons inpakpapier eventueel samen met noppenfolie om ze tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrol papier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen liefst verpakt in noppenfolie. Pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Geef op de verhuisdozen aan dat er breekbare spullen in zitten of gebruik onze oranje "breekbaar" tape hiervoor.

BRANDBARE GOEDEREN

Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze andere gevaarlijke stoffen kun je het beste apart houden. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als je ze toch inpakt en ze verwonden mensen, dan ben jij hiervoor aansprakelijk.

LAMPEN

Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier (inkt kan afgeven) maar noppenfolie om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.


KLEDING EN GORDIJNEN
Verpak alle gevouwen kleding in de speciale kleding dozen. Gordijnen, dekens en kussens ed. kunnen ook goed in plastic zakken. Kleding op hanger kun je zo uit de kast in garderobeboxen hangen, vooral (maat)pakken en (gala)jurken kunnen het best hierin vervoerd / verpakt worden.

MEDICIJNEN

Plak de doosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als je medicijnen nodig hebt, moet je het nodige apart houden voor de verhuisdag. Liefst in de handbagage.

SPIEGELS EN SCHILDERIJEN

Pak spieg
els, lijsten en schilderijen in met noppenfolie en eventueel nog wikkelfolie. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken. Noppenfolie beschermt prima tegen stoten en schokken.

PC, TV EN HIFI

Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een verhuisdeken en/of noppenfolie om de apparatuur en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat de apparatuur vast staat. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Stop ze in dezelfde doos als de apparatuur.

Bovenstaande verhuistips van Agh Support zijn een handig hulpmiddel om het inpakken en de voorbereiding voor de verhuizing zelf wat soepeler en minder stressvol te laten verlopen.

Wij wensen u veel succes met uw verhuizing.

Agh Support

Erwin Paauwe

www.aghsupport.nl